Babyshower organiseren

Baby shower

 
 
Bent u van plan om een baby shower te organiseren? En bent u op zoek naar spelletjes en activiteiten om uw volgende Baby shower onvergetelijk te maken?
Dan hoeft u zeker niet verder te zoeken!
Wij hebben diverse leuke en speelse tips en suggesties om er een leuk feest van te maken.
 
De oorsprong van de Baby Shower ligt in de Verenigde Staten en is in de loop der jaren overgewaaid naar Europa en Nederland. Een vergelijkbaar Nederlands begrip voor dit fenomeen is het welbekende Kraamfeest. Het betreft hier een samenkomst van familie, vrienden en kennissen om de komst van de eerstgeborene te vieren.
Dit is inmiddels ook wel wat veranderd en wordt er tegenwoordig ook al een babyshower gehouden bij nakomelingen. Ondanks dat er geen vast tijdstip is wanneer een Baby Shower wordt gehouden, houden veel mensen wereldwijd zich aan de 7e maand van de zwangerschap.
 

Organiseren van de baby shower

Hier een paar tips om de eerst voorbereidingen te treffen:

– Kies een leuk thema om de baby shower op te leuken en te versieren, zo zal het  algehele sfeertje een rustige indruk maken en zul je hier ook veel complimenten over krijgen.
– Met betrekking tot hapjes en drankjes kun je natuurlijk van alles verzinnen, ‘The sky is the limit’ als het ware. Als je er maar rekening mee houdt dat er voor iedere gast iets lekkers aanwezig.
– Probeer degene waarvoor de Baby shower bestemd is niets merken van de voorbereidingen, zo blijft het een verrassing.
– Verzamel zo discreet mogelijk de adressen van de personen die je bij de babyshower wil betrekken.
– Spelletjes zijn natuurlijk ook erg leuk en eigenlijk onmisbaar op een Baby shower, ongeveer 3 tot 4 spelletjes is leuk, natuurlijk ook afhankelijk van de geplande duur van het feest. Later volgen er nog wat suggesties voor leuke spelletjes.
– Uiteraard wil je, als de kleine eenmaal groter is, ook kunnen laten zien wie er allemaal op je baby shower zijn geweest. Maak daarom foto’s en korte videofilmpjes van de gebeurtenis, dat is altijd leuk voor later!
– Laat de gasten een korte persoonlijk berichtje maken en verzamel deze in een kistje of plakboek, zodat kind en ouders dit later nog eens rustig kunnen bekijken en lezen. e=this.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *