Babyshower tips

Spelletjes bij de baby shower

Belangrijk bij een baby shower is dat de spelletjes leuk en simpel zijn, en niet al te lang duren. Het is waarschijnlijk beter om meerdere korte spelletjes te doen, dan 1 lang spel.

Hier een paar leuke voorbeelden.

Baby Hints

Verdeel de gasten in twee teams en laat ze een spelletje Hints spelen.

Tijdens het spel is het de bedoeling dat 1 speler een woord of zin uitbeeldt en zijn of haar teamgenoten proberen dit te raden.

om het spel wat feestelijker te maken, kun je de gasten vragen de woorden in de sfeer van een baby shower te houden.

Denk hierbij aan zwangerschap, babies, ouderschap of specifieke dingen omtrent de aanstaande ouders zelf.

De teams kunnen zelf de woorden of zinnen opschrijven, of het woord kan door de organisator ingefluisterd worden.

Baby telefoon

Vraag aan een gast om een suggestie met betrekking tot ouderschap in het oor van de persoon die naast hem of haar zit, te fluisteren. Die persoon doet vervolgens hetzelfde met de persoon daarnaast, totdat men de hele kamer rond is.

De allerlaatste persoon die de suggestie ingefluisterd heeft gekregen is de zogenaamde ‘Eregast’ en mag het gehoorde verkondigen aan de rest van het gezelschap. Er is natuurlijk een grote kans dat het inmiddels helemaal niet meer lijkt op de orginele suggestie. En dat kan zeker voor hilariteit zorgen.

Verboden Woord

Dit eenvoudige en makkelijke spel zorgt voor vermaak tijdens de hele Baby shower.

Als de gasten arriveren, geef je hen een sticker. In ieder geval iets wat aan de kleding blijft plakken.

Spreek met iedereen af dat ‘baby’ het verboden woord is.

Als iemand dus per ongeluk ‘baby’ zegt. Mag degene die als eerst bij die persoon is, de sticker van de ander hebben. Het doel is simpel: Aan het eind van het feest is degene die de meeste stickers opgeplakt heeft de winnaar!

Baby prijzenslag

Vul een mand met een aantal goedkope maar noodzakelijke baby producten en laat iedereen raden wat de hele mand bij elkaar kost. Het leuke is om er dan wat producten bij te doen die ouders van wat oudere kinderen al een tijdje niet meer hebben hoeven gebruiken. Dat houdt het spannend, aangezien die producten qua prijs wat moeilijker in te schatten zijn.

Degene die het dichtst in de buurt komt van de eigenlijke waarde, wint een bescheiden maar leuke prijs. En natuurlijk krijgen de aanstaande ouders de mand met producten mee naar huis. Dit is een leuke manier om een groot en nuttig kado te geven, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Baby Foto match

Vraag voor de baby shower aan de gasten om een foto van zichzelf als baby mee te nemen en deze af te geven. Plaats deze foto’s bij elkaar op een bord of een muur en geef iedere foto een nummer.

Tijdens de baby shower deel je dan papier en schrijfgerei uit zodat de gasten op kunnen schrijven welke gast bij welke babyfoto hoort. Indien de gasten elkaar niet goed kennen, dan kunnen naamplaatjes wellicht goed werken. Degene die de meeste juiste antwoorden of matches heeft gevonden, wint.

Baby tas mysterie

Voor de baby shower zorg je dat je een aantal papieren zakken of tassen hebt, en geef deze een nummer met een marker of stift. Stop nu in iedere zak een baby dingetje. Bijvoorbeeld een speen, bijtring or misschien wel een luier, en niet de zakjes dicht.

Terwijl je dit doet schrijf je voor ieder nummer op wat er in de desbetreffende zak zit.

Laat nu de zakjes rondgaan in de groep en laat de gasten raden wat erin zit, door het zakje te voelen.

Laat ze de antwoorden op een vel papier schrijven. Aan het eind van de baby shower lees je de correcte antwoorden aan iedereen voor. De persoon die de meeste antwoorden goed heeft wint een prijs, en de aanstaande ouders krijgen de baby spulletjes.

Slaapliedjes

Kies tien slaapliedjes of bekende kinderliedjes, en kies een zin van ieder liedje. Schrijf deze op een vel papier en geef ze een nummer van 1 tot 10.

Maak vervolgens kopieën van deze lijst en geef deze aan de gasten.

Nu krijgen de gasten een paar minuten de gelegenheid om zoveel mogelijk zinnen te matchen met de oorspronkelijke liedjes.

Stop er een aantal makkelijke liedjes in, maar ook een paar moeilijke, zodat het een uitdaging blijft.

Een leuke variatie hierop: Zing de regels van de liedjes zelf en laat de gasten op die manier de liedjes raden.

Flessen

Geef iedere gast een babyfles en vul deze met melk, sap of water. Laat iedereen in een rij staan en roep ‘Nu!’

De deelnemers moeten nu de babyfles (met speen) zo snel mogelijk leegdrinken.

Degene die de fles als eerste leeg heeft gedronken, wint.

Flessen Bowling

Zet 10 babyflessen op een rij, op de manier zoals bowlingkegels normaliter staan. In een driehoeksvorm bijvoorbeeld.

Zorg dat je een goede bowling’baan’ hebt vrijgemaakt. Alles aan de kant dus.

Gebruik nu een tennisbal of plastic speelgoedbal en laat de gasten om de beurt proberen om de kegels omver te gooien.

Je kunt hier uiteraard klassieke bowling regels toepassen, maar ook gewoon omgegooide kegels per beurt tellen.

Luier verwissel race

Verdeel de gasten in twee teams. Geef ieder team een pop met een luier aan, met babykleding en gewikkeld in een deken.

Zet een timer en roep ‘start!’

Laat nu speler 1 van team 1 het deken van de pop ontdoen en dan doorgeven aan speler 2. Die speler kleedt de baby af en geeft deze door aan speler 3, welke de luier wisselt. Vervolgens weer doorgeven aan speler 1, die de kleding weer aandoet, en als laatste speler 2 die het babydeken weer omdoet.

Laat team 2 hetzelfde doen.

Het team dat het snelst de hele cyclus heeft volbracht, wint.

Een leuke variatie is natuurlijk om de race individueel te doen, en iedereen afzonderlijk te timen terwijl ze alle handelingen alleen doen.

Baby Top 40

Verdeel de gasten in twee groepen en geef iedere groep een stuk papier en een pen. Zet een wekker op 5 minuten en vraag de gasten om zoveel mogelijk liedjes op te schrijven met het woord baby in de titel.

Als de wekker afgaat, lezen beide teams de namen van de gevonden liedjes voor.

Het team met de meeste gevonden liedjes is de winnaar, en mag een liedje van het verliezende team uitkiezen. En het verliezende team zingt dit voor de rest.

De kracht van Observatie

Laat de eregast de kamer verlaten. Geef iedere baby shower gast een vel papier en een potlood en zeg: ‘Let nu allemaal op de aanstaande moeder.’

De moeder in verwachting komt nu weer binnen met een mandje met baby spullen.

(drinkbeker, speen, luier etc.)

Ze loopt even rond met de mand zodat iedereen even de tijd krijgt om goed te zien wat er allemaal in de mand ligt, en verlaat dan weer de kamer.

Vraag de gasten nu een aantal dingen: Niet wat er in de mand lag, maar over de aanstaande moeder. Bijvoorbeeld: ‘droeg ze nagellak?”Wat voor schoenen had ze aan?”Wat voor kleur shirt had ze aan?’

Het grappige is natuurlijk dat iedereen heel aandachtig naar de mand heeft gekeken, terwijl het eigenlijk ging om de aanstaande moeder!

Ze komt terug als iedereen hun antwoorden heeft opgeschreven. Het is grappig om te zien wie er allemaal nog details over de aan staande moeder weet.

Waslijn Memory

Voordat de baby shower gasten arriveren, hang je een waslijn op met kleine baby spulletjes eraan. Rammelaars, spenen, sokjes etc. Het mag van alles zijn.

Terwijl de aanstaande ouders kadootjes aan het openmaken zijn, haal je de waslijn weg en laat je de gasten opschrijven wat er allemaal aan de waslijn hing. Degene die de meeste voorwerpen wist te raden, wint. En de aanstaande ouders krijgen de spulletjes.

Baby kadootjes bingo

Maak een setje bingo kaarten. Er zijn genoeg printbare varianten te vinden op het internet.

Deel ze uit aan de gasten voor dat de baby shower kadootjes uitgepakt zijn.

En laat ze de bingo vakjes aankruisen waarvan zij denken dat de ouders deze zullen krijgen.

Vertel de gasten wel dat het belangrijk is dat ze specifiek zijn, dus geen algemene begrippen als ‘rompertje’ maar een rompertje met een specifieke afbeelding erop. Dat maakt het interessanter. Elk vakje dient een apart kadootje te hebben.

Terwijl de kadootjes dan daadwerkelijk uitgepakt worden, kruist iedere gast op de bingo kaart een vakje af als het uitgepakte kadootje erop voorkomt.

Degene die als eerste alle vakjes vol heeft, of in ieder geval een complete rij, mag ‘Baby Bingo!’ roepen. Deze gast wint een kleine prijs.

Dit spel is erg leuk en houdt alle ogen gericht op de aanstaande ouders terwijl ze pakjes aan het uitpakken zijn.

‘Dat is wat ze zei!’

In het geheim, terwijl de aanstaande moeder haar pakjes opent, laat iemand de dingen die ze zegt opschrijven. Bijvoorbeeld: ‘Oh, wat leuk!’of ‘Dit is echt een leuke kleur!’

Als dan alle kadootjes zijn uitgepakt, geef je aan dat er een aantal dingen zijn die een zwangere vrouw vaak zegt als ze kadootjes uitpakt. Erg leuk als je dan de citaten opleest en deze hetzelfde blijken te zijn als de aanstaande vrouw net heeft gezegd.

Snel pakjes uitpakken

Indien de aanstaande moeder zich een beetje ongemakkelijk voelt dat ze het middelpunt van de belangstelling is, Dan is er iets dat haar een beetje op haar gemak kan stellen.

Als er veel kadootjes te openen zijn, is het wellicht raadzaam er snel doorheen te gaan en zo snel weer terug te kunnen naar het sociale aspect van de baby shower.

Natuurlijk is het een goed idee dit eerst even na te vragen bij de aanstaande moeder, aangezien het niet voor iedereen de leukste manier is om kadootjes uit te pakken.

Een idee is om iedere gast een kadootje te geven. Op het signaal van de eregast, zal iedereen tegelijk het kadootje openen.

Ieder kan nu de beurt krijgen het kadootje omhoog te houden en zeggen van wie het afkomstig is.

Baby naam race

Dit is een baby shower spelletje dat niet alleen leuk is, maar kan de aanstaande ouders ook nog wat ideetjes geven als ze nog geen naam hebben voor het kind dat op komst is.

Iedere gast krijgt een stuk papier en een pen. Met de eerste letters van de ouders als uitgangspunt, krijgen de gasten 60 seconden de tijd om zoveel mogelijk namen te bedenken. Als de ouders zichzelf willen verrassen en nog niet weten of het een jongetje of meisje is, dan geef je de gasten 60 seconden voor een meisjesnamen en 60 seconden voor jongensnamen.

Als de tijd voorbij is, heeft de persoon met de meeste namen gewonnen.

Wat betekent die naam?

Leuk en interessant voor iedereen!

Kijk op het internet of koop een babynamen boek om erachter te komen wat voornamen eigenlijk betekenen. Schrijf nu alle voornamen van de gasten op.

Voornamen links, en hun betekenissen aan de rechterkant.

Maar zorg ervoor dat de betekenissen door elkaar staan en niet kloppen met de voornaam die ervoor staat.

Maak nu een kopie hiervan voor iedere gast en deel ze uit tijdens de baby shower.

Nu kun je de gasten even de tijd geven, bijvoorbeeld middels een stopwatch, om de juiste betekenissen bij de voornamen te zoeken.

Degene die de meeste betekenissen goed heeft, wint.

Bekende baby namen quiz

De namen die sommige bekende mensen, Nederlands en Internationaal, aan babies geven, zijn soms apart en vaak zelfs maf. Dit kan erg leuk zijn op een baby shower.

Kies een aantal favoriete baby namen van bekende mensen, en doe hetzelfde als in het vorige spelletje. Zorg dat de namen van de babies en hun bekende ouders niet achter elkaar staan. Maak voor iedere gast een kopie en deel deze uit.

Nu is het de taak aan de gasten om deze bij elkaar te zoeken.

Baby naam ABC

Vraag een gast om het spel te starten door een baby naam te geven die met een A begint. De gast naast deze persoon bedenkt vervolgens een naam met de letter B. Dit spel gaat zo de kamer rond totdat men bij Z is. Men kan het spel interessanter maken door aan te geven dat dubbele namen niet mogen, of beperk de keuze tot alleen jongens of meisjes namen. Dit natuurlijk met de wetenschap of de aanstaande ouders wel of niet weten wat het gaat worden.

Dankjewel kaart

Als je weet dat de aanstaande moeder dankjewel briefjes zal gaan schrijven na afloop van de shower, dan is dit een simpel spelletje om dit te begeleiden.

Koop een doosje dankjewel kaarten. Als de gasten arriveren, vraag je iedereen om een aan zichzelf geadresseerde envelop te maken en deze in een grote kom te doen. Aan het eind van de shower, trek je een willekeurige kaart uit de kom. Die persoon krijgt een deur prijs.

Aan het eind van de baby show er beetje deze blanco kaarten aan de aanstaande moeder zodat deze makkelijk dankjewel kaartjes kan verzenden.

Veel plezier met het organiseren van uw Baby Shower!

1 gedachte op “Babyshower tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *